Categorieën
Uncategorized

Bijtelling auto in 2016 aangescherpt

Bijtelling auto in 2016 aangescherpt

Rijdt u in een zuinige (bestel) auto van de zaak? In dat geval heeft u een bijtelling wegens het privégebruik van 0%, 4%, 7%, 14% of 20%, afhankelijk van de CO2-uitstoot van
uw (bestel)auto.

Dat blijft zo tot 2016. Dan worden de bijtellingscategorieën aangescherpt. Het 0%-tarief komt te vervallen. De eerste categorie met een 4%-bijtelling geldt dan voor de elektrische (bestel)auto.

De tweede categorie met een 15%-bijtelling gaat gelden voor de (bestel)auto met een CO2-uitstoot tot 50 gram per kilometer (de hybride auto’s).

De derde categorie met een 21%-bijtelling geldt dan voor een (bestel)auto met een CO2-uitstoot van meer dan 50 maar niet meer dan 106 gram per kilometer. De 25%-bijtelling geldt dan voor de auto’s met een CO2-uitstoot van meer dan 106 gram per kilometer.

Let op!

Er is een overgangsregeling getroffen. De ter beschikking gestelde (bestel) auto’s waarvan het kenteken voor het eerst op naam is gesteld vóór 1 januari 2016 behouden gedurende
maximaal 60 maanden het huidige (lagere) bijtellingspercentage. Het kan dus aantrekkelijk zijn nog dit jaar een nieuwe zuinige auto te bestellen, zodat u nog maximaal 60 maanden kunt profiteren van de huidige lagere bijtellingscategorieën.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *